We vieren de internationale dag van de kleur

Coaches vieren 21 maart de Internationale Dag van de Kleur

Amsterdam, 16 maart 2022 – Op 21 maart 2022 vieren coaches van de organisatie Persoonlijke Kracht de Internationale Dag van de Kleur. Hiermee willen zij mensen bewust maken van de kracht van kleur. De 45 lifestyle coaches helpen mensen met het ontdekken van talenten en persoonlijke kracht. Door negatieve maatschappelijke ontwikkelingen zoals nu de gevolgen van corona en de oorlog in Oekraïne, voelen veel mensen zich neerslachtig en trekken zich terug. Een coaching sessie kan hun zelfvertrouwen, groei en levensvreugde positief stimuleren en terug in hun kracht zetten. Op de langere termijn heeft dat veel effect op gezondheid, zakelijk succes en gevoelens van geluk. Ter ere van de Internationale Dag van de Kleur lanceren de coaches ook het boek ‘Kleur jouw Kracht’ voor persoonlijke ontwikkeling en zakelijke groei.

De coaches van Persoonlijke Kracht werken volgens een methodiek die is gevalideerd door onderzoek van TU Eindhoven. Kleur heeft effect op kracht. Iedereen heeft een lievelingskleur en voorkeur voor bepaalde kleuren in huis en kleding. Al in de 19e eeuw deed Goethe onderzoek naar de psychologie van kleur en toonde aan dat kleuren effect hebben op levendigheid, ambitie, warme gevoelens, rusteloosheid, angst of koude gevoelens. Een rode omgeving voelt warmer dan een blauwe. Rood en geel zijn stimulerend en leveren krachtige actie, en groen en blauw zijn ontspannend en leiden tot kalme en stabiele actie. Het veldonderzoek dat door Persoonlijke Kracht is gedaan met de TU Eindhoven toont aan dat het dragen van je krachtkleur in je kleding een positief effect heeft op je gedrag en gevoel. “Wij vinden het belangrijk om te laten zien hoe bijzonder en krachtig jij bent, zodat je je niet onnodig verstopt of onzichtbaar maakt, maar vol zelfvertrouwen jouw kracht omarmt!”, aldus Jannie Boer, mede-eigenaar van Persoonlijke Kracht. De methodiek brengt in beeld wat iemand uniek maakt en geeft praktische tips om kracht zichtbaar te maken.

Lancering boek ‘Kleur jouw Kracht’
Ter ere van de Dag van de Kleur lanceren de coaches ook het boek ‘Kleur jouw Kracht’. Het boek is voor alle mensen die hun kracht kleur willen geven voor een leven vol zelfvertrouwen. Pauline van der Veeken, mede-eigenaar van Persoonlijke Kracht, licht het boek toe: “Na het lezen van het boek laat je zien wie je bent en wat je wil, ontwikkel je talenten, kies je het pad dat bij je past, ontwikkel je tot een sterk merk, zodat je groeit op persoonlijk en zakelijk vlak. Zo ben je altijd zichtbaar jezelf en leid je het leven waar je van droomt”.

De Internationale Dag van de Kleur vindt plaats op 21 maart 2022, omdat op deze dag de zon direct op de evenaar schijnt en daarom de lengte van dag en nacht ongeveer even lang is over de hele wereld.

Mijn persoonlijke bijdrage aan het boek

T

Super leuk om onderdeel te mogen zijn van dit enthousiaste team van coaches.

Als sinds 2017 ben ik persoonlijke kracht coach, en het is zo gaaf om te zien wat kleur met mensen kan doen. Groei van zelfvertrouwen, innerlijke kracht, herstel van burn-out, hulp bij keuzes te maken, je weer echt goed voelen van binnenuit, etc.

Ben je nieuwsgierig hoe dit werkt?
Schrijf je dan in voor de gratis masterclass Kleurenkracht

En ontdek wat kleur ook voor jou kan betekenen…

Heb je interesse in het boek Kleur jouw Kracht, klik dan hier om deze te bestellen