de diepere betekenis van de kleur groen

Verschil tussen Innerlijke en Uiterlijke kleuren

Het klopt inderdaad als je groene ogen hebt, dat het mooi is om de kleur groen te dragen. Als je je ogen van dichtbij bestudeerd, dan zie je allerlei prachtige tinten. Het is altijd mooi als je deze tinten in je kleding draagt, de kracht van herhaling.

T

Naast het dragen van kleuren omdat ze je mooi staan, kan je kleuren ook dragen omdat ze je een bepaald gevoel geven. Je herkent vast wel dat je voor de kledingkast staat en heel expliciet denkt vandaag niet deze kleur, maar wel deze kleur.

T

Dat is niet voor niets, kleuren zijn de taal van je gevoel van je onderbewuste. Ze laten dus eigenlijk zien wat je voelt en wat je nodig hebt. Klinkt het een beetje zweverig in je oren, dat is het niet, kleur wordt al vele jaren succesvol in de marketing ingezet om ons op de koopknop te laten drukken. Maar ook bijvoorbeeld in ziekenhuizen ter ondersteuning van heling van bepaalde ziektes.

T

Vanuit onze achtergrond van de kleurenpsychologie, nemen we je graag mee met de kleur groen en de diepere betekenis ervan. We zijn nieuwsgierig of je je hier wat van zal herkennen.

 

Groene persoonlijkheid

Kleuren kunnen iets zeggen over jouw persoonlijkheid, over hoe je bent en wat je belangrijk vind in het leven. Als jij erg van de kleur groen houd zou het zo maar kunnen zijn, dat jij een groen powertype bent. Lees maar eens of je je in het onderstaande herkent :

T

Groene powertypes zijn mensenmensen, voor hen zijn relaties belangrijk. Ze kunnen super goed luisteren en ze zullen de ander niet snel veroordelen en al zeker niet kwetsen. Groene powertypes hebben een hekel aan conflicten en ze zullen proberen deze te vermijden en worden, daardoor worden ze ook vaak ingezet als bemiddelaar.

T

Groene powertypes houden ervan om dingen samen te doen en voor elkaar te krijgen. Het zijn dan ook echte teamplayers. Privé genieten ze ervan om samen met de mensen die ze in hun hart hebben gesloten leuke dingen te doen en te beleven.

T

De meeste groene powertypes zijn ook echte natuurliefhebbers, dit is een plek waar ze lekker tot rust kunnen komen en weer opladen. Ze hebben soms wel wat moeite om echt tijd voor zichzelf vrij te maken, maar die mogen ze zichzelf echt gunnen want dat is essentieel voor hun energie en vitaliteit.

T

Groene powertypes leven en geven vanuit hun hart. Ze geven het beste van zichzelf, dat kan zowel materieel als immaterieel zijn. Geven is zo iets natuurlijks voor de groen powertypes, ze stellen het belang van de ander vaak voorop en vergeten daardoor soms zichzelf. Het stellen van grenzen kan dan soms ook een uitdaging zijn. Hierin komt de balanskleur om de hoek zetten, deze kan helpen om de eigen grenzen te bewaken.

 

 

 

Ontdek jouw persoonlijke powertype

Er zijn 40 verschillende powertypes. Ben jij benieuwd welk powertype jij bent?

Boek dan een persoonlijk powerconsult of schrijf je in voor de powerboost Stralend JIJ

 

Moet jij niets van de kleur groen weten?
T

Niet iedereen houdt natuurlijk van de kleur groen. Maar als je merkt dat je echt een afkeer voelt voor deze kleur, dan zou het kunnen zijn dat deze kleur een mooie boodschap voor je heeft. Zelf had ik dit met de kleur paars, ik had een enorme afkeer van deze kleur. Maar de kleur paars daagde me uit en heeft me geholpen om op mijn eigen intuïtie te durven vertrouwen.

T

Als je een hekel hebt aan de kleur groen, zou het kunnen zijn dat je dat je anderen hebt toegestaan om jouw eigen grenzen te overschrijden. En dat er te weinig rekening is gehouden met jouw (hart) gevoelens, en jouw eigen keuzes.

T

Ook kan het zijn dat het geven en ontvangen uit balans is geraakt. Dat je zoveel hebt gegeven, dat je even helemaal leeg bent. Energie is een belangrijk thema van de kleur groen, als ze niet naar hun hart luisteren dan kan een burn-out op de loer liggen.

T

De kleur groen kan ook met het thema eigenwaarde te maken hebben; luisteren naar je hart en je eigen plek innemen.

T

Als er trouwens te veel groen in je leven is, dan kan het zijn dat je helemaal stilgevallen bent. En dat het lastig is om in beweging te komen.

 

Aan de slag met de kleur groen 

T-

Merk je dat jouw groen niet lekker in balans is en zou je hier wat aandacht aan willen geven?

Of ben je gewoon nieuwsgierig hoe je jouw groene kleurenkracht nog meer kunt versterken en uitdragen?

Informeer dan via info@oogvoorkleurenstijl.nl naar de mogelijkheden.

En kijk je nu met andere ogen naar de kleur groen?

T

We zijn benieuwd of je je hierin herkent hebt.

Mocht je n.a.v. deze info nog wat vragen hebben, of jouw ervaring willen delen. Schrijf ons dan een mailtje naar info@oogvoorkleurenstijl.nl of laat een berichtje achter op FB.
T

Tot horens !